Plaatsen van wanden

Droge Afbouw of natte bepleistering

In het vakgebied wordt de afwerkingstechniek met gipskarton de droge afbouw genoemd, dit in tegenstelling tot natte bepleistering met vloeibaar gips.

De voordelen van het droog afbouwen zijn de volgende:

  • Er komt weinig water te pas aan het afwerken van een ruimte met gipskarton
  • Je hoeft geen rekening te houden met lange droogtijden. Na plaatsing en afwerking van de platen kan de ruimte snel opnieuw worden gebruikt. Als je met gipskarton werkt kan je bovendien het werk onderbreken wanneer je wil. Je kan het werk uitvoeren in verschillende fases.
  • Bepleisteren doe je op een ondergrond die daarvoor geschikt moet zijn (geen losse delen zoals oud pleisterwerk of behang). Gipskarton kan je zowel op een bestaande muur monteren als op een afzonderlijke structuur. De slechte toestand van de te renoveren muur heeft geen invloed. Gipskartonplaten zijn uiterst vlak en kunnen mooi afgewerkt worden dank zij de ABA-voegtechniek.
  • Je kan makkelijk leidingen, bijkomende isolatie inbouwen in de wand zonder bestaand metselwerk te moeten weghalen.
  • Qua kostprijs van de materialen is natte bepleistering goedkoper dan droge afbouw met gipskarton.

SCHEIDINGSWANDEN

metalstudwanden voor niet dragende binnenwanden geplaatst op lichte metalen structuur.

VOORZETWANDEN

vrijstaand op metalen draagstructuur los van de originele wand

GEKLEEFDE WANDEN

in gipskarton met een kleefgips op de bestaande ondergrond voor zover deze dit toelaato.

AKOESTISCHE WANDEN

Een combinatie van gipskarton en isolatie op een vrijstaande structuur.

SYSTEEMWANDEN

Zorgen voor een flexibele indeling van de ruimte. Ze worden op maat geproduceerd zijn demonteerbaar en kunnen verplaatst en herbruikt worden. Ze zijn kant en klaar en hoeven niet afgewerkt te worden. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (vinylbekleding, melamine, gelakt staal, glas …).

SYSTEEMPLAFONDS

Bestaan uit kant -en-klare platen of tegels die je tegen elkaar kan schuiven. We maken een onderscheid tussen mineraalplafonds, zachte platen met open structuur zoals glaswol en mineraalvezelplaten en harde systeemplaten, platen uit metaal, kunststof, hout of vinyl. Systeemplafonds verbergen scheuren, vlekken en ernstige beschadigingen. Ze onttrekken leidingen aan het oog maar houden ze tegelijkertijd toegankelijk. Verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren zodat ze in iedere ruimte kunnen geïntegreerd worden. Ze zijn makkelijk en snel plaatsbaar en relatief goedkoop.